dilluns, 2 d’abril del 2012

ACTA 13a REUNIÓ 31/3/12, Se sabrà tot, Xavier Bosch

Satisfacció generalitzada és el que es respira entre els lectors. Podríem dir que tot i no entusiasmar exageradament a ningú, és un dels llibres que hem llegit que ha donat una millor sensació en general. 
Els membres del club ho atribueixen a diversos factors en els que tots hi estan més o menys d’acord: El fet que s’emmarqui a Barcelona la fa propera, les històries en un principi independents estan ben travades per tal de mantenir la intriga tot i saltar constantment d’un personatge a un altre, el llenguatge planer i alhora mordaç i una història complex però explicada de forma senzilla i relativament fàcil de seguir, l’estructura dels capítols que donen agilitat a la narració i a la seva lectura. 
Com a tota bona novel·la negra és molt visual i fàcilment se’n podria fer una pel·lícula. Tothom es mostra a més encuriosit per saber fins a quin punt l’escriptor Xavier Bosch hi ha posat part de la seva biografia com a director d’un diari i d’un programa de radio. Ens queda el dubte de si les pressions polítiques i empresarials que explica al llibre de forma tan realista són a més, reals. En aquesta vessant del realisme que dóna la novel·la, alguns dels lectors presents a la reunió també valoren el bé que s’explica la captació de immigrants joves per part de xarxes terroristes o la forma de treballar en un diari. 
En resum, una novel·la negra que ha enganxat a tothom amb un inici on ja veiem al protagonista vençut, cosa que dóna intensitat a la narració. 


Presentació dels llibres candidats per a la propera trobada:
“Estrella distante” de Roberto Bolaño, 5 vots
“El mal de Montano” d’Enrique Vila-Matas, 2 vots
“Dublinesos” de James Joyce, 3 vots

Ens trobem els proper 19 de Maig a les 18h a un lloc per determinar.